Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een therapie die wij regelmatig aanbieden aan onze cliënten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze therapievorm voor diverse psychische klachten de meeste geschikte behandelvorm is. Daarnaast biedt het veelal duidelijke handvatten.

Cognitieve gedragstherapie legt een verband tussen de gedachten die iemand heeft, zijn of haar gevoelens en zijn of haar gedrag. Binnen de cognitieve gedragstherapie wordt gekeken naar de gedachten die iemand heeft, welke van invloed zijn op zowel gevoelens als gedragingen. Deze gedachten worden op gestructureerde wijze getoetst; therapeut en cliënt onderzoeken samen de manier van denken van cliënt en zoeken samen naar een realistische wijze van denken.

Ook wordt gekeken naar de gedragsmatige kant, waarbij gekeken wordt naar onwenselijk gedrag en in welke situaties dit gedrag plaatsvindt. Samen wordt vervolgens gekeken naar beter passende gedragspatronen, waar cliënt wel tevreden over is.

Binnen de cognitieve gedragstherapie wordt regelmatig gebruik gemaakt van registraties, of formulieren of huiswerkopdrachten.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen die onbeantwoord zijn? Aarzel dan niet om contact op te nemen.