E-health

E-health

Ter ondersteuning van de behandeling werken wij met e-Health (zorg via internet). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het e-Health platform Therapieland. Therapieland biedt vele verschillende modules aan, waaronder behandeling gericht op paniekklachten, sociale angstklachten, depressieve klachten, slaapproblemen, piekeren, etc. Daarnaast bestaan er een aantal modules die niet zozeer gericht zijn op een specifieke klacht, maar op een behandelwijze, zoals cognitieve therapie, of op psychoeducatie, zoals bij EMDR. Daarnaast kan in de behandeling gebruik gemaakt worden van de beeldbelmodule van Therapieland.

Hoe gaat een behandeling middels
E-health in zijn werk:

Samen met u wordt één van de 130 beschikbare online behandelprogramma uitgekozen, waarin uitleg wordt gegeven over de klachten. Daarnaast kunt u opdrachten maken en informatieve of leuke filmpjes bekijken. Tussendoor kunt u online contact houden met de behandelaar over de vooruitgang. E-health kan ingezet worden als zelfstandige behandeling, maar in de praktijk wordt meestal de blended vorm gebruikt. Dat houdt in dat face to face sessies worden aangevuld met de opdrachten binnen Therapieland.

Wat zijn de voordelen van E-health:

  • U kunt alle informatie altijd teruglezen, waardoor het beter blijft hangen,
  • U gaat in uw eigen omgeving, tijd en tempo aan de slag en zo bent u in staat om de regie te nemen over uw eigen herstel,
  • Hierdoor kunnen uw klachten sneller verminderen en legt u een stevige basis om zelf met moeilijkheden om te kunnen gaan, ook in de toekomst,
  • Het is goed voor uw zelfvertrouwen als u weet dat u zelf stappen hebt ondernomen om beter in uw vel te zitten.
  • U kunt iemand die belangrijk voor u is inzage geven in uw behandeling.

Mocht u vragen hebben over of e-Health een bijdrage kan leveren aan uw behandeling, dan hoor ik dat graag van u. Uiteraard is er de mogelijkheid om het uit te proberen en te onderzoeken of het bij u aansluit. Ook kunt u voor aanvullende informatie kijken op:
www.therapieland.nl